goranmitricevic

Bloga ti poljubim!!

— Autor goranmitricevic @ 20:31

Nakon tronedeljne "blogotorture" predvodjenje blogovnikom http://draganvaragic.com/ i podblogovnikom http://www.jasnakamatovic.com/ bogerska četa aktivista nszp-a je uspešno završila kompletnu blogošadijsku obuku.

i zato

Blog nam pomogao blogšadijo

http://www.rts.rs/page/tv/ci/story/17/%D0%A0%D0%A2%D0%A1+1/762110/%D0%91%D0%BB%D0%BE%D0%B3+%D1%82%D0%B8+%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B3%27o.html.


Pandorina kutija!!

— Autor goranmitricevic @ 01:47

Svi smo mi u problemu!!

Pogled na svet sa aspekta jednog cetrdeset godisnjaka (znam da opet na ovo gledam globalisticki i da se neko meni vazan nece sa ovim sloziti)

Zivim u sadasnjosti, razmisljam o buducnosti, a najradije bi se vratio u proslost.

Kako ovo uskladiti??!!


Novine zamenile devize

— Autor goranmitricevic @ 12:38

U Novom Sadu se umesto deviza diluju besplatne novine "24sata"

U Novom Sadu se u poslednje vreme mogu primetiti grupe penzionera koje ranom zorom pohrle na neka autobuska stajalista i prave "guzvu".

Neko bi pomislio da zure na pijacu ili u postu tj banku po penzije ili jednostavno vole da se voze gradskim prevozom.

Ali ova jutarnja pojava je svakodnevna i to iskljucivo na stajalistima na kojima postoje postavljeni boksovi za besplatne novine "24sata" (tako nasi dragi stariji sugradjani treniraju za 2x mesecno cekanje na penzije). No problem je u tome sto svako od njih, valjda, koliko "crvenih" dobija po rati penzije toliko svaki dan uzme primeraka tih besplatnih novina i dok si reko "*eks" (http://vukajlija.com/cenzura/195693) novina vise nema. Desilo mi se da sam za besplatan primerak morao da platim "penzosu" 15-25 dinara i to ne jednom. Prvi put sam se bunio i onda sam dobio besplatno predavanje od nekih 15 minuta, svaki naredni put sam samo platio i uzeo svoj besplatni primerak.

Zvanicni Kurs "24sata" - dinar formira se na jutarnjem nivou i potrebnim drugim novinama.

P.S. Imate pravo da neverujete ovome.


Kako smo sistematski unistavali jednu skolu

— Autor goranmitricevic @ 14:40
(ovo necete procitati u novinama)

Prica je malo duza, ali vredi 10-tak minuta vase paznje.

Pocetkom maja ove godine u jednoj Novosadskoj osnovnoj skoli je otkriven slucaj nastavnika-pedofila(http://www.kurir-info.rs/vesti/drustvo/nastavnik-pedofil-suspendovan-ceo-slucaj-sokantan-34107.php, http://www.kurir-info.rs/crna-hronika/nastavnik-pedofil-priznao-seks-sa-djacima-34079.php), da bi se ispostavilo da je taj nastavnik tu svoju "praksu" primenjivao i u drugoj skoli u kojoj je radio.

Toga dana kada je doticni nastavnik uhapsen vest je velikom brzinom prostrujala srbijom i bila je udarna vest na gotovo svim medijima i nama je prezentovana prica kako je akcija otkrivanja i hapsenja sprovedena "EKSPRESNO". Medjutim, pozadina price je sledeca, a vi sami procenite da li je to "ekspresno" bilo ekspresno.

(zapocetak upitajte sebe sta bi za vas pojam "eksprene" akcije u ovom slucaju predstavljao, tj koliko bi po vama trebalo da prodje vremena od momenta prijave pedofilskog ponasanja jednog nastavnika do hapsenja istog i sta biste vi uradili kad bi saznali da je vase dete zrtva takvog ponasanja).

Naime, jednom odeljenju nizih razreda, u prostorijama skole je odrzano predavanje o zloupotrebama interneta i drustvenih mreza i nasilja putem interneta. Predavac je bila strucno lice, psiholog, ovlascen od strane grada da odrzi takvo predavanje. Nakon obavljenog predavanja, doticnom psihologu se obraca ucenik velike hrabrosti i isprica svoju pricu. Psiholog u soku od price, obavestava pedagosko-psiholosku sluzbu skole, ova direktora, i sta se desava?! Umesto da skola odmah odreaguje i obavesti nadlezne sluzbe tj policiju, uprava skole vrsi analizu tog ucenika, njegove porodice, sto bi rekli anamnezu njegovog zivota i trosi dragoceno vreme, tacnije 3 naredna dana, da bi se konacno neko u skoli setio da bi ipak trebalo obavestiti policiju.

A policija?!

Policija trazi od skole da se ispuni odredjena procedura da bi oni zaozbiljno shvatili prijavu i odreagovali na pravi nacin!!??

Skola organizuje da nas mali-veliki junak (dodatno maltretiranje) uz prisustvo jednog roditelja i u prisustvu skolske "strucne" pedagosko-psiholoske sluzbe ponovi svoj iskaz, nakon cega ta sluzba vrsi procenu da li ucenik prica istinu ili laze i to traje dodatna 3 dana, i konacno skola na "zadovoljavajuci nacin" obavestava policiju, koja naredna 2 dana vrsi brzinsku istragu, utvrdjuje da je doticni nastavnik u obe skole vrsio nedolicna ponasanja, i konacno hapsi doticnog pred ulazom u skolu.

Ekspresno!!??

Ali avaj, prica tek ovde uzima zamah.

Policija radi svoj posao intenzivno i utvrdjuje nove cinjenice itd (policija trenutno nije bitna za dalju pricu), vec sta rade direktori i zaposleni u skolama u kojima je doticni nastavnik predavao.

U toj drugoj skoli direktorka usled nekih moralnih nacela podnosi ostavku (bar sam tako cuo), a u skoli od koje je krenuo slucaj, direktorka cini sve da prikaze kako to ustvari uopste nije problem te skole, da niko nista nije primetio niti se zalio, niti prihvata bilo kakvu odgovornost za postupke zaposlenog radnika "njene" skole. (Kako vam ovo zvuci?) Cak sta vise, kroz izjave i radnje koje sprovodi stvara sliku da monstrum bas i nije monstrum, a da nas mali-veliki junak ustvari nije zrtva tog monstruma, vec krivac za to sto mu se desilo(!!??) zajedno sa njegovim roditeljima(!!??) (http://www.alo.rs/vesti/27518/Pedofil_drzao_predavanje_o_medunozju_nastavnice), a skola i ona su "sveci", pa cak uspeva da na Sednici nastavnickog veca svi, sem jednog prisutnog zaposlenog, njih 80 i nesto, potpisu izjavu "...da niko nikad ranije od strane roditelja i ucenika nije prijavio, niti je neko od zaposlenih primetio nedolicno ponasanje tog zaposlenog..."

Da li verujete ovome?

Normalno ostavke nema, (i ko bi to 30-tak dana pre isteka mandata podnosio ostavku!?), Skolski odbor se pravi nemocan i nem, Prosvetna inspekcija vrslja po skoli, i gle cuda, konstatuje da je u skoli sve u idealnom stanju i nema nikakvih nepravilnosti u radu skole iako je toj inspekciji stiglo dosta prijava sa potpuno materijalnim dokazima o nepravilnostima u radu skole. I da ironija bude veca na jednoj naknadnoj kontroli glavni prosvetni inspektor, u mom prisustvu kao Predsednika Saveta roditelja, utvrdjuje da skolski statut, usvojen u januaru ove godine, nije u skladu sa zakonom!!?? (sta mislite ko je u januaru dao saglasnost na taj isti statut?).

Ubrzo, Skolski odbor bira od 3 kandidata novog direktora, i to ne onoga koji je na Nastavnickom vecu dobio vecinu(ali ne 50,1%) vec drugog (zacudo ili ne, Skolskom odboru takodje istice mandat), a staru direktorku vraca u nastavu!!?? (Sta taj bivsi direktor moze lepog da nauci moje dete koliko god da raspolaze znanjem?).

Stvari polako odlaze u zaborav, formira se novi Skolski odbor koji daje saglasnost na izbor novog direktora, a radi sve da sto pre ponisti izbor direktora, dok direktorka polako preuzima svoje nadleznosti (inace bivsa direktorka ne nalazi za shodno da se pojavi na zvanicnoj predaji duznosti). U skladu sa svojim nadleznostima, nova direktorka radi kontrolu rada prethodnih godina, nalazi odredjene nepravilnosti na koje je prethodna direktorka upozoravana, a koje nije ispravila, uzima sebi za pravo da nekim zaposlenima da otkaz, nekima uskrati staresinstvo, formira nekoliko zasebnih organa skole u koje angazuje zaposlene (da bi ih naterala da rade i da ih povrati iz letargije konformistickog nacina rada i razmisljanja) i preko noci od nekog ko bas nije bio dobrodosao, jer nije kadar te skole, postaje neprijatelj br.1 vecine zaposlenih, izmanipulisanih roditelja, gotovo svih clanova Skolskog odbora.

E sad isti oni zaposleni koji su se pravili "Tose" u slucaju svog kolege pedofila i nisu nasli za shodno da upute bilo kakvo izvinjenje ili podrsku nasem malom-velikom junaku i njegovoj porodici, niti da osude I imenuju odgovorne za stanje u skoli, uplasise se promena i onogo sto novi direktor preduzima i radi na promenama u skoli, zele i traze, a uz pomoc Skolskog odbora i nekih roditelja, smenu novog direktora (http://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:297615-Ostavka-prazni-klupe). Umesto da se i oni posvete resavanju problema na prevazilazenju jaza koji se godinama povecavao na kruznom toku ucenici-nastavnici-uprava skole-roditelji, stavljaju sebe ispred potreba ucenika i upropastavaju skolu (Da li vam je ovaj tok stvari poznat?) koja je u vreme one SFRJ bila medju 10 najboljih osnovnih skola, neshvatajuci da samim tim unistavaju i profesiju NASTAVNIK-PEDAGOG.

I naravno kao sto uvek biva, tamo gde u zakonu pise da politike nesme da bude, najvise je ima.

ZALOSNO??!!

Da nisam licno prisustvovao necemu sto nisam mogao da zamislim da moze da se desava u jednoj prosvetnoj ustanovi, a da citam ovo, neznam da li bih ovome verovao!!??

Ko se sad seca naseg malog-velikog junaka sa pocetka price? Malo nas.

Da li se iko interesovao za zdravlje tog ucenika? Gotovo niko.


Powered by blog.co.yu